Beyoğlu Belediyesi ve Borusan Kocabıyık Vakfı'nın işbirliğiyle Beyoğlu'nda Çocuk Olmak: Benim Haklarım Var Mı? atölyesinde Beyoğlu Çocuk Meclisi'nin ilk adımları atıldı. Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde hayata geçen Meclis, çocuk haklarına ve birlikte yaşama kültürüne hizmet etmeyi amaçlıyor.
Borusan Kocabıyık Vakfı’nın eğitim programının sürekli eğitmeni Filiz Işık Bulut ve sanatçı/avukat Kutlay Evrensel tarafından geliştirilen Beyoğlu’nda Çocuk Olmak: Benim Haklarım Var Mı? atölyesinde çocuklar, temel hak ve özgürlükler üzerine konuştu, duygularını ve düşüncelerini resme döktü. Vakfımızın yaklaşık iki yıldır Beyoğlu’nda sürdürdüğü okul-dışı eğitim programının odak grupları olan Beyoğlu çocuklarının katılımıyla gerçekleşen atölyenin verileri, Meclis’in ilk çekirdeğini oluşturuyor.
Beyoğlu Çocuk Meclisi, Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan temel hak ve özgürlüklerin öğrenilmesi, bunların çocuklar tarafından tartışmaya açılması, eşitlikçi ve katılımcı tartışmanın, farklı görüşlere sahip olunsa da yan yana durabilmenin ve başka düşünceleri dinleyebilmenin kültürünü oluşturabilmeyi amaçlıyor. Eşitlik hakkı, gelecek hakkı, yaşam hakkı, adalet duygusu, başkalarını görebilme, görünür olabilme, söz söyleyebilme ve ifade edebilme gibi varlık temelli ve kültürü oluşturan olgular, bu projenin niteliği ve kavramsal çerçevesini belirliyor.
Borusan Kocabıyık Vakfı, ilk atölyeden sonra Meclis’in eğitim alanında sürdürülebilmesinde Beyoğlu Belediyesi’ne sürdürülebilirlik konusundaki danışmanlığına devam edecek.