ANNEMİN İŞİ BENİM GELECEĞİM

Annemin İşi Benim Geleceğim, ilk etapta 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde 0-6 yaş grubu çocukların eğitim ve bakımını kapsayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde 2012 yılında hayata geçirdiğimiz bir eğitim projesi. Bu projeyle, çocukların eğitim ve bakımına odaklanarak çalışamayan kadınların iş gücüne katılımlarına destek vermeyi ve sanayide daha fazla kadını iş yaşamına kazandırmayı amaçlıyoruz.

Türkiye’nin farklı illerdeki organize sanayi bölgelerinde (OSB) 0-6 yaş grubu çocukların eğitim ve bakımı için Borusan Neşe Fabrikaları kurduk. Çocuklara yönelik kreş ve gündüz bakım evleri bulunan bu fabrikalarda, okul öncesi bakım ve eğitim hizmetlerinden yararlanamayan çocukların, zihinsel ve fiziksel gelişimini sağlayacak bir eğitim ortamı sağlıyoruz. Projenin sunduğu bu ortam, annelerin iş gücüne katılımının önündeki engelleri kaldırarak onların iş hayatına atılmalarına katkıda bulunuyor. Böylelikle bir yandan kadınların OSB bünyesindeki işletmelerde istihdamı sağlanırken, diğer yandan da çocuklara nitelikli bir eğitim fırsatı sunuluyor.

2013-2017 yılları arasında devam eden Annemin İşi Benim Geleceğim projesi kapsamında ilk Borusan Neşe Fabrikası Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde, ikincisi Eylül ayında Afyonkarahisar’da açtık. Bununla birlikte 2014 yılının Mayıs ayında yaşanan Soma maden kazası nedeniyle Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak olan Borusan Neşe Fabrikası çalışmalarına başlama kararı aldık. Bu kreşte, kazadan etkilenen ailelerin çocuklarına öncelik verilmesi ve Borusan tarafından eğitim bursu sağlanması yönünde çalışmalar başlattık. Bugüne kadar Adıyaman, Afyonkarahisar, Malatya ve Balıkesir’de Neşe Fabrikaları’nı hizmete açtık. Bu fabrikaların mimari tasarımı Türkiye’nin dört bir yanından mimarların katıldığı, jürisi akademisyen ve ünlü mimarlardan oluşan ulusal bir mimarlık proje yarışması ile belirlendi.

Annemin İşi Benim Geleceğim projesi, 2014 yılında TİSK tarafından düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde “kapsayıcılık”, 2015 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’nde ise “sosyal sorumluluk” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Projeyle ilgili detaylı bilgi için www.anneminisi.org